Cibuľový koláč

Recept pridal/a: Kristýna Petričková
Kuchyňa: Bezmäsité jedlá
Druh jedla: Dezerty
Cibuľový koláč
Ingrediencie:

Cesto
400g hladkej múky
štipka soli
1 balíček sušeného droždia (7g)
200ml vlažnej vody
Náplň
100ml sójovej smotany
1 balíček marinovaného tofu
3 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
6 sušených paradajok
soľ, korenie, petržlenová vňať
1 lyžica lahôdkového droždia

Postup:
  1. Do misy nasypeme hladkú múku, sušené droždie, štipku soli a nalejeme vlažnú vodu. Zmiešame a zapracujeme do hladkého cesta. Misu prikryjeme utierkou a necháme v teple kysnúť hodinu.
  2. Ak vykysnuté cesto preložíme na pracovnú dosku, zasypeme troškou hladkej múky a znovu prepracujeme. Valčekom vyvaľkáme na tenký plát. Zapneme si rúru na 220 stupňov.

  3. Cesto presunieme na plech vyložený papierom na pečenie. Môžeme použiť klasický štvorcový alebo obdĺžnikový plech alebo formu na koláč (formu vymastíme a vysypeme múkou).
  4. Nalijeme smotanu a rozmažeme mašlovačkou po celej ploche. Rozprestrieme tofu nakrájané na tenké plátky, zasypeme nakrájanými sušenými paradajkami a cesnakom nakrájaným na malé kúsky. Na koniec zasypeme cibuľou nakrájanou na polkolieska.
  5. Osolíme, okoreníme a posypeme lahôdkovým droždím.
  6. V predhriatej rúre pečieme 15 – 20 minút (do zozlatnutia okrajov koláča)
  7. Po upečení posypeme čerstvou alebo sušenou petržlenovou vňaťou.

Tip
Predtým než dáte koláč piecť, potrite mašlovačkou okraje koláča olivovým olejom.

Počet porcií:
8 dielov
Doba prípravy:
40min (+ hodina na kysnutie cesta)
Grizly.sk - potraviny pre zdravú cestu životom Zháňate orechy a semienka, strukoviny a obilniny? Na jednom mieste je spoločne so sušeným ovocím, orechovými masly a ďalším pestrým výberom zdravých potravín za férové ceny nájdete v e-shope Grizly.sk.

zisti viac

E-mailový obežník Vegmania.sk

Chcete dostávať užitočné tipy a triky z rastlinnej kuchyne alebo tematické recepty podľa ročných období do vašej pošty? Venujte mi e-mail a ja vám 1x do mesiaca napíšem.