Čierna šošovica s jazmínovou ryžou

Recept pridal/a: Silvie Zemková
Kuchyňa: Bezmäsité jedlá
Druh jedla: Hlavné chody
Čočka s jasmínovou rýží
Ingrediencie:

väčšia cibuľa
300g paradajkové pyré
vopred uvarenú čierna šošovica
2 PL kokosu
korenie: kurkuma, zázvor, kari pasta, rímska rasca
cesnak

Postup:

Osmažiť na oleji väčšiu cibulu pokrájenú na jemno, pridať po lžičke kurkumu a zázvor, lyžičku červeného kari pasty, soľ, 2 lyžice kokosu namočeného v troche vody, špetku rímskeho kmínu. Pridajte cca 300 g paradajkového pyré povariť a nakoniec pár stroužkov nastrouhaného cesnaku a zhruba 300 g vopred uvarené čierne šošovice. Podávame s ryží.

Počet porcií:
2 porcie
Doba prípravy:
25 minút
Grizly.sk - potraviny pre zdravú cestu životom Zháňate orechy a semienka, strukoviny a obilniny? Na jednom mieste je spoločne so sušeným ovocím, orechovými masly a ďalším pestrým výberom zdravých potravín za férové ceny nájdete v e-shope Grizly.sk.

zisti viac

E-mailový obežník Vegmania.sk

Chcete dostávať užitočné tipy a triky z rastlinnej kuchyne alebo tematické recepty podľa ročných období do vašej pošty? Venujte mi e-mail a ja vám 1x do mesiaca napíšem.