Gazpacho

Recept pridal/a: Pavel Ovesný
Kuchyňa: Bezmäsité jedlá
Druh jedla: Polievky
Gazpacho
Ingrediencie:

750 g mäsitých paradajok
1ks šalátová uhorka
2 strúčiky cesnaku 
30 ml olivového oleja
2 polievkové lyžice citrónovej šťavy
hrubo nakrájaná červená cibuľa
hrubo mleté čierne korenie
soľ
1ks zelená paprika
1ks kapie
25 ml vínneho octu

Postup:

Studená polievka gazpacho (gaspačo) pochádza zo španielskej Andalúzie. Je doslova našliapaná vitamínmi a je obzvlášť osviežujúca v parných letných dňoch. Existuje mnoho variantov gazpacha, takže sa nebojte ľahko zaimprovizovať. Zeleninu pokrájame na menšie kocky a poriadne rozmixujeme dohromady na hladkú polievku. Necháme vychladiť.

Počet porcií:
4 porcie
Doba prípravy:
15 minút
poukaz na kurz vaření Zháňate orechy a semienka, strukoviny a obilniny? Na jednom mieste je spoločne so sušeným ovocím, orechovými masly a ďalším pestrým výberom zdravých potravín za férové ceny nájdete v e-shope Grizly.sk.

zisti viac

E-mailový obežník Vegmania.sk

Chcete dostávať užitočné tipy a triky z rastlinnej kuchyne alebo tematické recepty podľa ročných období do vašej pošty? Venujte mi e-mail a ja vám 1x do mesiaca napíšem.