Ingrediencie:
menšia hrsť sušených paradajok
cca desať lístkov bazalky
2 lyžice kuskusu
sypký zeleninový bujón
strúčik cesnaku
Postup:
Sušené paradajky (hodia sa zvlášť tie zvyšné, väčšinou tuhšie kúsky, ktoré už nezmäknú) pokrájajte na menšie kúsky, osoľte alebo pridajte trochu sypkého zeleninového bujónu a zalejte horúcou vodou. Pokiaľ máte radšej hustejšie polievky, prisypte trochu kuskusu (potom pridajte soli alebo bujónu trochu viac). Pár minút povarte, pred koncom do polievky natrhajte bazalkové lístky a najemno nastrúhajte alebo zamiešajte už rozotretý cesnak. Po odstavení môžete chuť zvýrazniť pridaním trochy sójovej omáčky tamari alebo misa.
Počet porcií:
2 porcieDoba prípravy:
20 minút