Cestovinový šalát s robi

Recept pridal/a: Pavel Ovesný
Kuchyňa: Bezmäsité jedlá
Druh jedla: Hlavné chody
těstovinový veganský salát
Ingrediencie:

300g cestovín
2 robiť oválky
pol cukety
kukurica
paprika
paradajka
rukola
kvalitný olej

Postup:

Cestoviny (penne, kolienka, vrtuľa) uvaríme v osolenej vode. Scedíme ich a pridáme na panvicu, kde sme predtým orestovali robi (je vhodné ho pokrájať na kocky a chvíľu namarinovať v sójovej omáčke), cuketu a prípadne aj trochu mrazenej alebo sterilizovanej kukurice. Premiešame, vypneme oheň a necháme chladnúť.

Medzitým nakrájame na malé kocky papriku, paradajku, natrháme rukolu. Až cestoviny vychladnú zhruba na teplotu tela (aby sa nepoškodili enzýmy z čerstvej zeleniny), zmiešame všetko dohromady, ak máme, pridáme aj nejaké naklíčené semienka, strukovina a podobne. Pokvapkáme dobrým olejom (olivový, ja som v tomto prípade použil orieškovo chutiaci omega-3 olej značky Alnatura). Tento postup a ingrediencie berte ako inšpiráciu, rôznych variantov sa dá vymyslieť takmer kam len fantázia siaha.

Počet porcií:
2 porcie
Doba prípravy:
30 minút
poukaz na kurz vaření Zháňate orechy a semienka, strukoviny a obilniny? Na jednom mieste je spoločne so sušeným ovocím, orechovými masly a ďalším pestrým výberom zdravých potravín za férové ceny nájdete v e-shope Grizly.sk.

zisti viac

E-mailový obežník Vegmania.sk

Chcete dostávať užitočné tipy a triky z rastlinnej kuchyne alebo tematické recepty podľa ročných období do vašej pošty? Venujte mi e-mail a ja vám 1x do mesiaca napíšem.