Vegánske bolonské špagety

Recept pridal/a: Pavel Ovesný
Kuchyňa: Talianska kuchyňa
Druh jedla: Hlavné chody
Vegánske bolonské špagety
Ingrediencie:

300g kvalitných špaget
50g sójového granulátu
4 veľké paradajky
50g sušených paradajok
3 strúčiky cesnaku
olivový olej
bazalka, oregáno

Postup:

Špagety (najlepšie celozrnné) uvaríme vo väčšom množstve osolenej vody, aby boli trochu tuhšie na skús. Zhruba 50g sójového granulátu varíme cca 10 minút vo výraznejšom vývare (sójová omáčka alebo zeleninový bujón), potom scedíme a vytlačíme prebytočnú vodu.

V mixéri rozmixujeme čerstvé paradajky so sušenými a cesnakom. Na olivovom oleji orestujeme sójový granulát, zalejeme rozmixovanými paradajkami, premiešame a necháme chute spojiť. Zmes odstavíme z plameňa a natrháme do nej (najlepšie čerstvú) bazalku a oregano. Maškrtné jazýčky môžu na špagety s omáčkou nastrúhať ešte vegánsky syr (napr. Veganline alebo Cheezly).

Počet porcií:
2 porcie
Doba prípravy:
30 minút
poukaz na kurz vaření Zháňate orechy a semienka, strukoviny a obilniny? Na jednom mieste je spoločne so sušeným ovocím, orechovými masly a ďalším pestrým výberom zdravých potravín za férové ceny nájdete v e-shope Grizly.sk.

zisti viac

E-mailový obežník Vegmania.sk

Chcete dostávať užitočné tipy a triky z rastlinnej kuchyne alebo tematické recepty podľa ročných období do vašej pošty? Venujte mi e-mail a ja vám 1x do mesiaca napíšem.