Hustá zemiakovka s hubami

Recept pridal/a: Pavel Ovesný
Kuchyňa: Zeleninové jedlá
Druh jedla: Polievky
Hustá zemiakovka s hubami
Ingrediencie:

1 veľká cibuľa
3 stredne veľké zemiaky
1 mrkva
1 petržlen
1/2 hrnčeka sušených húb
2 lyžice pohánkovej (či inej) múky
1 liter vriacej vody
soľ
korenie: rasca, nové korenie, bobkový list, majorán

Postup:

Sušené huby zalejeme studenou vodou a necháme aspoň pol hodiny napučať. Olúpeme zemiaky a pokrájame ich na menšie kocky, mrkvu a petržlen očistíme. V hrnci necháme na oleji zosklovatieť nadrobno pokrájanú cibuľu.

Pridáme zemiaky, najemno nastrúhanú mrkvu a petržlen a za občasného miešania orestujeme 3-5 minút. Zaprášime 2 lyžicami múky, vyprážame ju, pridáme huby, osolíme, okmínujeme, pridáme bobkový list a nové korenie a zalejeme litrom vriacej vody.

Občas zamiešame a varíme do zmäknutia zemiakov. Nakoniec ochutíme majoránom, prípadne rozotreným strúčikom cesnaku.

Počet porcií:
3-4 porcie
Doba prípravy:
25 minút
Tagy:
Huby Zemiaky
poukaz na kurz vaření Zháňate orechy a semienka, strukoviny a obilniny? Na jednom mieste je spoločne so sušeným ovocím, orechovými masly a ďalším pestrým výberom zdravých potravín za férové ceny nájdete v e-shope Grizly.sk.

zisti viac

E-mailový obežník Vegmania.sk

Chcete dostávať užitočné tipy a triky z rastlinnej kuchyne alebo tematické recepty podľa ročných období do vašej pošty? Venujte mi e-mail a ja vám 1x do mesiaca napíšem.