Pohánková sekaná

Recept pridal/a: Silvie Zemková
Kuchyňa: Bezmäsité jedlá
Druh jedla: Hlavné chody
Pohánková sekaná
Ingrediencie:

100g suchej pohánky
veľký zemiak (uvarený, nastrúhaný)
2 lyžice ľanového semienka
solamyl rozmiešaný v zeleninovom vývare
kukuričná strúhanka
osmažená cibuľa
cesnak,
čierna soľ, korenie, majorán
sladká a údená paprika

Postup:

Pohánku uvaríme, nastrúhame do nej jeden veľký uvarený zemiak. Pridáme napučané ľanové semienko, solamyl rozmiešaný v zeleninovom vývare, kukuričnú strúhanku, osmaženú cibuľu a korenie (cesnak, soľ, korenie, majorán, sladká a údená paprika). Zo zmesi vytvarujte bochníky a pečte 3/4 hodiny na 200 stupňov. Počas pečenia potierajte silným zeleninovým vývarom s kvapkou olivového oleja.

Počet porcií:
2 porcie
Doba prípravy:
80 minút
Tagy:
Pohánka
poukaz na kurz vaření Zháňate orechy a semienka, strukoviny a obilniny? Na jednom mieste je spoločne so sušeným ovocím, orechovými masly a ďalším pestrým výberom zdravých potravín za férové ceny nájdete v e-shope Grizly.sk.

zisti viac

E-mailový obežník Vegmania.sk

Chcete dostávať užitočné tipy a triky z rastlinnej kuchyne alebo tematické recepty podľa ročných období do vašej pošty? Venujte mi e-mail a ja vám 1x do mesiaca napíšem.