marhule nesírené, ideálne bio
hrozienka nesírené, ideálne bio
banány sušené alebo čerstvé
pohánka
vlašské orechy
Večer vopred namočíte do vody pohánku, rovnako tak vlašské orechy, sušené marhule a hrozienka. Namočenú pohánku rozdrvíte v mixéri spolu s namočenými vlašskými orechmi a pridáte tam sezam. Tým vytvoríte “cesto”. Namočené hrozienka a marhule tiež rozdrvíte v mixéri a budete ich potom používať ako náplň domčeka. A nakoniec banán, sušený alebo čerstvý, ten bude tvoriť základňu.
Použite formičku na osie úle, vysypete si ju zakaždým sezamom, natlačíte tam “cesto”, urobíte dierku, dáte dovnútra rozdrvené marhule s hrozienkami a celé to postavíte na banán. Na spodnú stranu čerstvého banánu môžete dať aj sezam, aby sa vám to nelepilo na tanier.