Ajvar

Recept pridal/a: Pavel Ovesný
Kuchyňa: Zeleninové jedlá
Druh jedla: Nátierky
Ajvar
Ingrediencie:

2 veľké baklažány
6-8 červených paprík
125 ml olivového oleja
dochutenie: soľ, korenie, 2 strúčiky cesnaku, šťava z jedného citróna

Postup:

Ajvar – tradičnú chorvátsku paprikovú pastu pripravíte tak, že baklažány najprv pokrájate na kolieska, osolíte a necháte vypotiť. Utrite ich obrúskom a spoločne s očistenými paprikami ich upečte v rúre do mäkka. Olúpte ich, nahrubo pokrájajte a vložte do mixéra. Mixujte ich spoločne s cesnakom a citrónovou šťavou a olejom, dochuťte soľou a korením.

Počet porcií:
3-4 porcie
Doba prípravy:
60 minút
poukaz na kurz vaření Zháňate orechy a semienka, strukoviny a obilniny? Na jednom mieste je spoločne so sušeným ovocím, orechovými masly a ďalším pestrým výberom zdravých potravín za férové ceny nájdete v e-shope Grizly.sk.

zisti viac

E-mailový obežník Vegmania.sk

Chcete dostávať užitočné tipy a triky z rastlinnej kuchyne alebo tematické recepty podľa ročných období do vašej pošty? Venujte mi e-mail a ja vám 1x do mesiaca napíšem.