Baklažánový tatarák

Recept pridal/a: Natálie Hrubá
Kuchyňa: Zeleninové jedlá
Druh jedla: Nátierky
Baklažánový tatarák
Ingrediencie:

1 väčší baklažán
4 strúčiky cesnaku
1 cibuľa
2 mäkké paradajky
1 menšia paprika
olivový olej
3 lyžice paradajkovej passaty
soľ, korenie, sladká paprika mletá

Postup:

Možno ste zaznamenali, že čoraz viac reštaurácií ponúka rastlinné alternatívy k bežným obľúbeným jedlám zo živočíšnych produktov. Jedným z nich je napríklad baklažánový tatarák, ktorý sa vo svetovej gastronómii teší veľkej obľube a pomaly sa stáva populárnym predjedlom v reštauráciách. Niet sa čomu čudovať, táto dobrota si svoju slávu zaslúži. Dobrou správou je, že si baklažánový tataráčik môžete pripraviť ľahko aj doma. Ako na to?

Baklažán nakrájame na kolieska a necháme vypotiť. Potom ho spolu s paradajkami, paprikou, cibuľou nakrájame na drobné kocky. Vo vyššej panvici necháme rozpáliť olej, na ktorom orestujeme cibuľku do zosklovatenia. Potom pridáme zvyšok nakrájanej zeleniny a za občasného miešania necháme zeleninu zmäknúť. Potom znížime teplotu a vmiešame passatu, prelisovaný cesnak a korenie. Na miernom ohni zľahka premiešavame, kým sa suroviny nepremiešajú. Chuť lahodného baklažánového tataráčku najlepšie vynikne na hriankach.

Počet porcií:
2 porcie
Doba prípravy:
25 minút
poukaz na kurz vaření Zháňate orechy a semienka, strukoviny a obilniny? Na jednom mieste je spoločne so sušeným ovocím, orechovými masly a ďalším pestrým výberom zdravých potravín za férové ceny nájdete v e-shope Grizly.sk.

zisti viac

E-mailový obežník Vegmania.sk

Chcete dostávať užitočné tipy a triky z rastlinnej kuchyne alebo tematické recepty podľa ročných období do vašej pošty? Venujte mi e-mail a ja vám 1x do mesiaca napíšem.