Fazuľové brownies

Recept pridal/a: Lenka Špaček
Kuchyňa: Bezmäsité jedlá
Druh jedla: Dezerty
Fazuľové brownies
Ingrediencie:

2 hrnčeky adzuki fazule (uvariť)
2 lyžice vanilkovej Hrašky rozmiešané v 6 lyžiciach vody
1 a 1/2 hrnčeka hladkej celozrnnej múky
1/2 hrnčeka kakaa
1/2 hrnčeka cukru
2/3 hrnčeka rastlinného mlieka
1/3 hrnčeka oleja
1 prášok do pečiva bez fosfátov
100 g horkej čokolády

Postup:

Ideálne deň vopred si namočte fazuľu. Po zhruba 8 hodinách vodu zlejte a uvarte v novej vode domäkka. Pre lepšiu stráviteľnosť odporúčam variť s kúskom riasy Kombu alebo 1/4 lyžičkou jedlej sódy.
Fazuľu po uvarení zlejte a nechajte úplne vychladnúť. Do mixéra dajte fazuľu, Hrašku, olej, rastlinné mlieko a rozmixujte na kašu.

V mise premiešajte kakao, sušenú trstinovú šťavu, múku, prášok do pečiva a nasekanú čokoládu. Primiešajte rozmixovanú zmes, dôkladne premiešajte a nalejte do vymasteného a múkou vysypaného plechu (20 x 40 cm). Pečte pri 170 ° C v predhriatej rúre zhruba 35 – 40 minút.

Tip: Brownies môžete vylepšiť čokoládovou polevou. Servírovať môžete s lyžicou kokosovej kyslej smotany, ktorá krásne stlmí sladkosť múčnika.

Dobrú chuť!

Počet porcií:
12 porcií
Doba prípravy:
50 minút
poukaz na kurz vaření Zháňate orechy a semienka, strukoviny a obilniny? Na jednom mieste je spoločne so sušeným ovocím, orechovými masly a ďalším pestrým výberom zdravých potravín za férové ceny nájdete v e-shope Grizly.sk.

zisti viac

E-mailový obežník Vegmania.sk

Chcete dostávať užitočné tipy a triky z rastlinnej kuchyne alebo tematické recepty podľa ročných období do vašej pošty? Venujte mi e-mail a ja vám 1x do mesiaca napíšem.