1 vanička hlivy ustricovej (hmotnosť 300g)
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
1 biela paprika
1l zeleninového vývaru
repkový olej
2 lyžice paradajkového pretlaku
korenie – soľ, korenie, drvená rasca, 3 bobkové listy, 1 lyžička sladkej červenej papriky, 1 lyžička petržlenovej vňate (sušené alebo lepšie čerstvé)
- V hrnci na troške oleja necháme zosklovatieť nadrobno nakrájanú cibuľu.
- Pridáme na prúžky nakrájanú bielu papriku. Spoločne restujeme do zozlatnutia cibule.
- Prisypeme nadrobno nakrájaný cesnak. Premiešame.
- Pridáme tri bobkové listy, pol lyžičky drvenej rasce a dve lyžice paradajkového pretlaku. Minútku restujeme.
- Zasypeme jednou lyžičkou sladkej červenej papriky, premiešame a zalejeme litrom zeleninového vývaru.
- Pridáme nakrájanú hlivu ustricovú (hlivu umyjeme, odkrojíme tuhé konce a nakrájame ju na širšie rezančeky). Privedieme do varu, potom stlmíme plameň a pod pokrievkou varíme 20 minút.
- Na záver okoreníme a dosolíme podľa chuti.
Tip
Servírujeme s čerstvým chlebom. Polievku na tanieri posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou (ak nemáme čerstvú, posypeme sušenú).
Ak máte radi pikantnú, pridajte do základu nakrájanú čili papričku, popr. sušené chilli alebo pálivú papriku.