Karbonátky z červenej repy

Karbonátky z červenej repy
Počet porcií: 4 porcie
Doba prípravy: 60 minút
Ingrediencie:

2 hrnčeky nastrúhanej mrkvy, môže byť aj iná zelenina (ja používam drvinu z odšťavovania)
2 plné lyžice namletých ľanových semienok – zalejeme horúcou vodou a necháme odstáť
1,5 hrnčeka múky (ryžové, špaldové, krupičky atď.)
2 malé cibule

korenie – varianty
chilli
zázvor
cesnak
sójová omáčka
sezamové semienka
citrón

alebo
cesnak
majorán
petržlen
sójová omáčka
oregano
bazalka

Postup:

Do veľkej misy dáme drvinu z odšťavnenej zeleniny, nakrájame cibuľku nadrobno a pridáme do misy. Zasypeme múkou a doriedime vodou alebo rastlinným mliekom podľa potreby, aby vznikla hustejšia kaša.

Pridáme semienka a všetky ostatné prísady podľa vášho výberu. Kúzlo je v dochutení, zmes ochutnajte a pridajte podľa jedného z tipov z okienka ingrediencií.

Zo zmesi tvoríme bochníčky. Vložíme ich potom na papier na pečenie do vopred vyhriatej rúry asi na 160 stupňov a pečieme zhruba 20 minút. Odporúčam najskôr dať na skúšku iba 2 karbonátky a uvidíte, či je konzistencia oka a dobre sa pečie.

Menej zdravší, ale viac chutnejší variant je vyprážanie fašírok vo vyššej vrstve oleja. Výborné sú so zemiakovou kašou alebo zemiakovým šalátom.

Páčil sa vám recept? Pošlite ho ďalej:

Súvisiace recepty