Tempehové burgre

Recept pridal/a: Pavel Ovesný
Druh jedla: Hlavné chody
Tempehové burgre
Ingrediencie:

balenie tempehu

marináda:
50 ml javorového sirupu,
2-3 kvapky tekutého dymu
1/2 lyžičky údené papriky
1/2 lyžičky sušeného cesnaku
2 lyžice oleja
2 lyžice sójovej omáčky

obloha
žemľa

Postup:

Pripravíme si marinádu, v ktorej zmiešame 50 ml javorového sirupu, 2-3 kvapky tekutého dymu, 1/2 lyžičky údenej papriky, 1/2 lyžičky sušeného cesnaku, 2 lyžice oleja, 2 lyžice sójovej omáčky. Prípadne si môžete obmeniť jednotlivé ingrediencie podľa vašich chuťových preferencií. Tempeh pokrájame na tenké plátky a necháme ich marinovať aspoň hodinu.

Plátky potom rozoskladáme na plech na papier na pečenie (prípadne potrieme zvyškom marinády) a pečieme 15 minút na 180 °C. Po 15 minútach ho obrátime. Servírujeme v žemli so zeleninou pokrájanou na plátky a karamelizovanou cibuľkou ala burger.

Počet porcií:
2 porcie
Doba prípravy:
30 minút + marinovanie tempehu
Tagy:
Tempeh
poukaz na kurz vaření Zháňate orechy a semienka, strukoviny a obilniny? Na jednom mieste je spoločne so sušeným ovocím, orechovými masly a ďalším pestrým výberom zdravých potravín za férové ceny nájdete v e-shope Grizly.sk.

zisti viac

E-mailový obežník Vegmania.sk

Chcete dostávať užitočné tipy a triky z rastlinnej kuchyne alebo tematické recepty podľa ročných období do vašej pošty? Venujte mi e-mail a ja vám 1x do mesiaca napíšem.