Kôprová omáčka s tempehom

Recept pridal/a: Silvie Zemková
Kuchyňa: Česká kuchyňa
Druh jedla: Hlavné chody
Kôprová omáčka
Postup:

Vegánsku verziu klasickej omáčky pripravíme prakticky rovnako, len použijeme rastlinnú smotanu (sójovú, ryžovú, ovsenú…). Začneme tým, že v hrnci rozohrejeme olej, pridáme hladkú múku a miešaním pripravíme svetlejšiu zápražku. Zalejeme zeleninovým vývarom a rastlinnou smotanou a krátko povaríme. Pridáme umytý a na jemno nakrájaný čerstvý kôpor, soľ, korenie, menšiu lyžičku cukru a citrónovej šťavy, bobkový list a necháme varením zredukovať. Ako prílohu som použila zemiakové halušky a osmahnutý tempeh, marinovaný v sójovej omáčke, horčici, údenej paprike a koreni.

Počet porcií:
2 porcie
Doba prípravy:
30 minút
poukaz na kurz vaření Zháňate orechy a semienka, strukoviny a obilniny? Na jednom mieste je spoločne so sušeným ovocím, orechovými masly a ďalším pestrým výberom zdravých potravín za férové ceny nájdete v e-shope Grizly.sk.

zisti viac

E-mailový obežník Vegmania.sk

Chcete dostávať užitočné tipy a triky z rastlinnej kuchyne alebo tematické recepty podľa ročných období do vašej pošty? Venujte mi e-mail a ja vám 1x do mesiaca napíšem.