Zeleninový šalát s údeným tempehom

Recept pridal/a: Pavel Ovesný
Kuchyňa: Zeleninové jedlá
Druh jedla: Šaláty
Zeleninový šalát s údeným tempehom
Ingrediencie:

2 červené papriky
2 žlté papriky
5 malých paradajok
balíček olív
údený tempeh (1 kocka)
olivový olej
bazalka
citrón
celé korenie

Postup:

Hutný a chutný šalát vhodný vďaka nízkemu zastúpeniu sacharidov a dostatku bielkovín a zdravého tuku ako večera aj pre tých, ktorí počas dňa vydajú veľa energie. Paradajky a papriky očistíme a nakrájame na menšie kocky, olivy prepolíme, údený tempeh tiež pokrájame na kocky. Zmiešame v miske dohromady, pokvapkáme šťavou z citróna, omastíme panenským olivovým olejom a pridáme nadrobno natrhanú bazalku. Priaznivci pikantnejších chutí môžu šalát prikoreniť čerstvo namletým čiernym korením.

Počet porcií:
1 porcie
Doba prípravy:
30 minút
poukaz na kurz vaření Zháňate orechy a semienka, strukoviny a obilniny? Na jednom mieste je spoločne so sušeným ovocím, orechovými masly a ďalším pestrým výberom zdravých potravín za férové ceny nájdete v e-shope Grizly.sk.

zisti viac

E-mailový obežník Vegmania.sk

Chcete dostávať užitočné tipy a triky z rastlinnej kuchyne alebo tematické recepty podľa ročných období do vašej pošty? Venujte mi e-mail a ja vám 1x do mesiaca napíšem.