Lievance z červenej quinoy

Recept pridal/a: Alena Teclová
Kuchyňa: Bezmäsité jedlá
Druh jedla: Raňajky
Lievance z červenej quinoy
Ingrediencie:

80 g červené quinoy
160 ml vody
20 g ryžovej múky
1/2 čajovej lyžičky jedlej sódy
1 čajová lyžička jablčného octu
1 čajová lyžička škorice
1 čajová lyžička psyllia

Postup:

Quinoa by sa mala najprv namočiť, a to najlepšie cez noc. Celých 80 g zalejte približne dvojnásobným množstvom vody. Ešte predtým ju ale dôkladne prepláchnite.

Ráno vodu nezlievajte, ale quinú spolu s ňou rozmixujte. Pravdepodobne vám zostanú menšie kúsky, ale tie ničomu nevadia. Pridajte múku, jedlú sódu, škoricu, jablkový ocot a psyllium. Zmes nechajte približne 15 minút odstáť. Vymažte z oboch strán na malom množstve kokosového oleja.

Toto množstvo vystačí približne na 7 stredne veľkých lievancov. Ak chcete, aby boli lievance sladšie, môžete namiesto psyllia použiť polovicu roztlačeného banánu.

Počet porcií:
1 porcie
Doba prípravy:
30 minút
Tagy:
Quinoa
poukaz na kurz vaření Zháňate orechy a semienka, strukoviny a obilniny? Na jednom mieste je spoločne so sušeným ovocím, orechovými masly a ďalším pestrým výberom zdravých potravín za férové ceny nájdete v e-shope Grizly.sk.

zisti viac

E-mailový obežník Vegmania.sk

Chcete dostávať užitočné tipy a triky z rastlinnej kuchyne alebo tematické recepty podľa ročných období do vašej pošty? Venujte mi e-mail a ja vám 1x do mesiaca napíšem.