Hummus

Hummus
Počet porcií: 4 porcie
Doba prípravy: 10 minút + varenie cícera
Ingrediencie:

500g uvareného cícera
2 strúčiky cesnaku
lyžička rímskej rasce
2 polievkové lyžice tahini
šťava z celého citróna
2 polievkové lyžice olivového oleja
1 čajová lyžička soli
čerstvé mleté korenie

Postup:

Uvarený cícer zmiešame s cesnakom, tahini (sezamovou pastou) a olivovým olejom a mixujeme na hladký krém. Nakoniec pridáme podľa chuti citrónovú šťavu, soľ, korenie a drvenú rímsku rascu. Podľa zamýšľanej konzistencie prípadne trochu vývaru z cícera prípadne vody. Necháme vychladiť v chladničke. Hummus využijeme ako nátierku na pečivo, ale aj ako hlavné jedlo konzumované lyžicou (napr. so zeleninou, olivami a sušenými paradajkami v oleji).

Mějte tahini vždy po ruce, ať už vás popadne chuť na hummus nebo potřebujete bezva zálivku do zeleninového nebo ovocného salátu.

Páčil sa vám recept? Pošlite ho ďalej:

Súvisiace recepty