Pečený karfiol s tymiánom a cesnakom

Recept pridal/a: Michaela Pavlíková
Kuchyňa: Zeleninové jedlá
Druh jedla: Hlavné chody
Pečený karfiol s tymiánom a cesnakom
Ingrediencie:

väčší karfiol
2 strúčiky cesnaku
olivový olej
korenie: oregano, bazalka, tymián

Postup:

Pečený karfiol je niečo veľmi jednoduché, o čom rozhodne nepremýšľate, že by mohlo byť také božské. Chcete dôkaz namiesto sľubov? Ak máte doma karfiol, pustite sa do toho. Karfiol rozdeľte na menšie ružičky a premiešajte sa s olivovým olejom, rozotreným cesnakom, tymiánom, oreganom a bazalkou a nechajte aspoň pred noc v chladničke namarinovať. Potom ho upečte na papieri na pečenie (alebo silikónovej podložke) na 180 °C pol hodiny, v polovici času ružičky karfiolu otočte. Ja som ho servírovala s quinou zmiešanou s nakrájanou čerstvou petržlenovou vňaťou, gomasiom a šalátom z listového šalátu.

Počet porcií:
2 porcie
Doba prípravy:
60 minút + marinovanie karfiolu
Tagy:
Karfiol
poukaz na kurz vaření Zháňate orechy a semienka, strukoviny a obilniny? Na jednom mieste je spoločne so sušeným ovocím, orechovými masly a ďalším pestrým výberom zdravých potravín za férové ceny nájdete v e-shope Grizly.sk.

zisti viac

E-mailový obežník Vegmania.sk

Chcete dostávať užitočné tipy a triky z rastlinnej kuchyne alebo tematické recepty podľa ročných období do vašej pošty? Venujte mi e-mail a ja vám 1x do mesiaca napíšem.