polovica menšie tekvica hokaido
plechovka fazule
korenie: paprika, chilli, rímska rasca
olej
zelenina (ako obloha či príloha)
Tekvicu hokaido rozkrojíme, očistíme o mäkkého stredu so semienkami a opláchneme. Pokrájame aj so šupkou na malé kocky a orestujeme na panvici v troche oleja, kým šupka nezmäkne. Okoreníme paprikou, trochou drvenej rímskej rasce a kto má rád pálivejší, tiež chilli a zasypeme prepláchnutými fazuľami z plechovky. Tu malá odbočka – spracované potraviny príliš nevyužívam a neodporúčam, ale plechovkové fazule (vyberám zásadne ten tie v náleve, nie v paradajkovej omáčke) väčšinou neobsahujú žiadne konzervanty, sú rýchlo po ruke a hlavne nadúvajú len málo, alebo vôbec. Tekvicu s fazuľami ešte krátko restujeme a miešame. Podávame s chlebom, alebo ešte lepšie s hromadou zeleniny.