Tekvica hokaido s fazuľami

Recept pridal/a: Pavel Ovesný
Kuchyňa: Mexická kuchyňa
Druh jedla: Hlavné chody
Tekvica hokaido s fazuľami
Ingrediencie:

polovica menšie tekvica hokaido
plechovka fazule
korenie: paprika, chilli, rímska rasca
olej
zelenina (ako obloha či príloha)

Postup:

Tekvicu hokaido rozkrojíme, očistíme o mäkkého stredu so semienkami a opláchneme. Pokrájame aj so šupkou na malé kocky a orestujeme na panvici v troche oleja, kým šupka nezmäkne. Okoreníme paprikou, trochou drvenej rímskej rasce a kto má rád pálivejší, tiež chilli a zasypeme prepláchnutými fazuľami z plechovky. Tu malá odbočka – spracované potraviny príliš nevyužívam a neodporúčam, ale plechovkové fazule (vyberám zásadne ten tie v náleve, nie v paradajkovej omáčke) väčšinou neobsahujú žiadne konzervanty, sú rýchlo po ruke a hlavne nadúvajú len málo, alebo vôbec. Tekvicu s fazuľami ešte krátko restujeme a miešame. Podávame s chlebom, alebo ešte lepšie s hromadou zeleniny.

Počet porcií:
2 porcie
Doba prípravy:
20 minút
poukaz na kurz vaření Zháňate orechy a semienka, strukoviny a obilniny? Na jednom mieste je spoločne so sušeným ovocím, orechovými masly a ďalším pestrým výberom zdravých potravín za férové ceny nájdete v e-shope Grizly.sk.

zisti viac

E-mailový obežník Vegmania.sk

Chcete dostávať užitočné tipy a triky z rastlinnej kuchyne alebo tematické recepty podľa ročných období do vašej pošty? Venujte mi e-mail a ja vám 1x do mesiaca napíšem.