Tekvicové tortičky

Recept pridal/a: Alena Teclová
Kuchyňa: Bezmäsité jedlá
Druh jedla: Dezerty
Tekvicové tortičky
Ingrediencie:

Spodná časť
80 g rozpustenej kvalitnej čokolády
120 g tekvicového pyré
40 g kokosového cukru
20 ml oleja
80 g hladkej špaldovej múky (môžete použiť bezlepkový variant)
30 g kakaa
½ polievkové lyžice škrobu
¼ čajovej lyžičky jedlej sódy

Vrchná časť
120 g tekvicového pyré
1 lyžica škrobu
50 ml mandľového mlieka
30 g kokosového cukru
¼ čajovej lyžičky škorice
¼ čajovej lyžičky mletého zázvoru

Postup:

Začnete tým, že si uvaríte tekvicu, ktorú rozmixujete na tekvicové pyré. Akonáhle budete mať pyré hotové, zapnite rúru na 180 °C.

V prvom rade pripravte spodnú vrstvu. Rozpustite čokoládu, ktorú zmiešajte s rozmixovanou tekvicou, olejom a kokosovým cukrom. Dôkladne premiešajte a pridajte zvyšné ingrediencie.
Obdobným spôsobom jednoducho zmiešajte suroviny na vrchnú časť.

Navrstvite obe časti a pečte v malých porcelánových mištičkách s priemerom 6,5 cm. Na túto veľkosť zmes vystačí na 5 tort.

Pokiaľ chcete vytvoriť veľkú tortu alebo piecť vo väčšej nádobe, do oboch vrstiev použite dvojnásobné množstvo surovín a do oboch vrstiev pridajte ešte lyžicu škrobu.

Pri teplote 180 °C pečte asi 25 minút, v prípade veľkej torty asi 40 minút.

Počet porcií:
5 porcií
Doba prípravy:
40 minút + doba varenia tekvice
poukaz na kurz vaření Zháňate orechy a semienka, strukoviny a obilniny? Na jednom mieste je spoločne so sušeným ovocím, orechovými masly a ďalším pestrým výberom zdravých potravín za férové ceny nájdete v e-shope Grizly.sk.

zisti viac

E-mailový obežník Vegmania.sk

Chcete dostávať užitočné tipy a triky z rastlinnej kuchyne alebo tematické recepty podľa ročných období do vašej pošty? Venujte mi e-mail a ja vám 1x do mesiaca napíšem.