Tempehový gyros

Tempehový gyros
Počet porcií: 2 porcie
Doba prípravy: 15 minút
Ingrediencie:

balíček natural tempehu (200g)
1 väčšia cibuľa
menšia cuketa alebo polovica stredne veľké
gyrosové korenie
citrónová šťava

Postup:

Cibuľu olúpeme a pokrájame nahrubo. Na panvici rozpálime olej a na strednom ohni smažíme cibuľu, kým nezmäkne. Pridáme na drobnejšie kocky pokrájaný tempeh a restujeme ho pár minút, kým nezačne tvoriť kôrka. Cuketu pokrájame na kocky, pridáme na panvicu a zľahka posolíme, aby pustila trochu šťavy a zľahka natiahla slanú chuť. Restujeme, kým cuketa čiastočne nezmäkne. Zalejeme lyžicou sójovej omáčky, ktorá najviac vsiakne do tempehu. Nakoniec pridáme gyrosové korenie (bylinky bez glutamátu) a pokvapkáme cca pol lyžičkou citrónovej šťavy.

Podávame s čerstvým pečivom, zabalený v pita chlebe či tortille alebo s varenými zemiakmi. Ja som ako oblohu využil zeleninu a niekoľko druhov klíčkov (mungo, nelúpaná červená šošovica, slnečnica).

Páčil sa vám recept? Pošlite ho ďalej:

Súvisiace recepty