200g žltého hrachu
polievková lyžica zelenej curry pasty (alternatívne bežné karí korenie)
soľ
olej
limetka
kokosové mlieko (voliteľné)
Žltý hrach prepláchneme a namočíme cez noc. Vodu zlejeme (tým sa zbavíme časti nadúvavých látok) a nalejeme čerstvú. Ľahko osolíme a uvaríme do mäkka zhruba 25 minút. V hlbokej panvici necháme na troche oleja rozvoňať lyžicu curry pastu (ja som použil zelenú), pridáme scedený hrach, 100 ml horúcej vody a 2-3 minúty prevaríme a necháme chute spojiť.
Potom rozmixujeme ponorným mixérom do hladka. Fajnšmekri môžu pridať ešte kokosové mlieko, ak máte veľmi pálivú pastu ako ja, chuť zjemní pár kvapiek limetkovej šťavy. Inšpiroval som sa receptom na blogu Vegan Food Porn.