Bezvaječná hubová vyprážanica

Recept pridal/a: Pavel Ovesný
Druh jedla: Raňajky
Bezvaječná hubová vyprážanica
Ingrediencie:

300g lesných húb
1balíček údeného tofu
1 väčšia cibuľa
lahôdkové droždie
čierna soľ (kala namak)
korenie: korenie, mletá rasca, hubové korenie

Postup:

Nadrobno nakrájanú cibuľu necháme zozlatnúť na rozpálenom oleji, pridáme dobre očistené a na menšie plátky pokrájané lesné huby (mimo sezónu sa hodí hliva). Podusíme, kým sa nevyvarí väčšina vody, ktorú huby pustia. Okoreníme mletou rascou, hubovým korením a prípadnou štipkou korenia a pridáme na jemno nastrúhané údené tofu (to nahrádza vajíčka z klasického receptu). Podľa chuti dosoľte čiernou soľou (pochádza z vulkanických oblastí a evokuje vďaka síre chuť vajec) a dolaďte lyžicou lahôdkového droždia. Ak túžite po žltkastej farbe, pridajte štipku kurkumy.

Počet porcií:
2 porcie
Doba prípravy:
25 minút
poukaz na kurz vaření Zháňate orechy a semienka, strukoviny a obilniny? Na jednom mieste je spoločne so sušeným ovocím, orechovými masly a ďalším pestrým výberom zdravých potravín za férové ceny nájdete v e-shope Grizly.sk.

zisti viac

E-mailový obežník Vegmania.sk

Chcete dostávať užitočné tipy a triky z rastlinnej kuchyne alebo tematické recepty podľa ročných období do vašej pošty? Venujte mi e-mail a ja vám 1x do mesiaca napíšem.