Cícerová omeleta

Recept pridal/a: Pavel Ovesný
Kuchyňa: Bezmäsité jedlá
Druh jedla: Raňajky
Cícerová omeleta
Ingrediencie:

120 g cícerovej múky
250 ml vody
1/2 lyžičky čiernej soli
korenie, voliteľne prášok zo sušenej cibule

Postup:

Nejete z nejakého dôvodu vajcia a chýba vám omeleta? Vyskúšajte túto z cícerovej múky dochutenej čiernou soľou Kala Namak a už nebudete chcieť inú. V mise zmiešajte cícerovú múku, čiernu soľ, korenie, popr. ďalšie korenie. Pomocou metličky zamiešajte do sypkých ingrediencií vodu a rozmiešajte na hladkú kašu bez hrudiek.

Na nepriľnavú panvicu nakvapkajte trochu oleja a otáčaním ho rozprestrite po celej ploche. Nalejte pripravené cesto a opekajte asi 3-4 minúty, až pôjde omeleta otočiť. Potom ju opečte z druhej strany opäť cca 2 minúty. Rôzne obmeny môžete vytvoriť tak, že na oleji necháte osmahnúť napr. šampiňóny, mesiačiky cibule, údené tofu, pokrájané na menšie kúsky a opečené do chrumkava, hrášok a podobne.

Počet porcií:
1 porcie
Doba prípravy:
10 minút
poukaz na kurz vaření Zháňate orechy a semienka, strukoviny a obilniny? Na jednom mieste je spoločne so sušeným ovocím, orechovými masly a ďalším pestrým výberom zdravých potravín za férové ceny nájdete v e-shope Grizly.sk.

zisti viac

E-mailový obežník Vegmania.sk

Chcete dostávať užitočné tipy a triky z rastlinnej kuchyne alebo tematické recepty podľa ročných období do vašej pošty? Venujte mi e-mail a ja vám 1x do mesiaca napíšem.