Fazuľová nátierka so sušenými paradajkami

Recept pridal/a: Pavel Ovesný
Druh jedla: Nátierky
Fazolová pomazánka se sušenými rajčaty
Ingrediencie:

hrnček (či plechovka) bielych fazulí
2 lyžice repkového oleja
8 – 10 sušených paradajok
soľ, chilli na dochutenie

Postup:

Zostali vám uvarené biele fazule a neviete, čo s nimi? Vyskúšajte túto jednoduchú, ale dobre chutiacu nátierku. Hrnček uvarených fazule (ideálne aj s lyžicou vody, v ktorých sa varili, či náleve z plechovky), na menšie kúsky pokrájané sušené paradajky a 2 lyžice repkového oleja (môžete tiež použiť olej z paradajok, pokiaľ je maté naložené) vložíme do mixéra a mix do hladka. Keďže sušené paradajky bývajú kvôli lepšej konzervácii často nasolené, radšej nesolíme vopred, ale ochutnáme až po mixovaní a podľa potreby dochutíme. Priaznivci pikantnejších chutí môžu pridať trochu práškového čili korenia. Podávame s pečivom, prípadne na toastoch či hriankach. Nátierka vydrží v chladničke zhruba 2 dni.

Počet porcií:
2 porcie
Doba prípravy:
5 minút + príprava fazulí
poukaz na kurz vaření Zháňate orechy a semienka, strukoviny a obilniny? Na jednom mieste je spoločne so sušeným ovocím, orechovými masly a ďalším pestrým výberom zdravých potravín za férové ceny nájdete v e-shope Grizly.sk.

zisti viac

E-mailový obežník Vegmania.sk

Chcete dostávať užitočné tipy a triky z rastlinnej kuchyne alebo tematické recepty podľa ročných období do vašej pošty? Venujte mi e-mail a ja vám 1x do mesiaca napíšem.