Články

Kešu orechy

Kešu ořechy

08. 12. 2022   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika: Potraviny

Kešu orechy sú skvelou surovinou pre rastlinnú kuchyňu. Pripravíte z nich lahodnú smotanu, krém na torty, orieškové maslo, pevnejšie aj mazacie “syry”. Skutočnou lahôdkou je potom kešu maslo.

Lískové ořechy

Lieskové orechy

26. 11. 2022   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika: Potraviny

Lieskové orechy patria k najsladším orieškom vôbec, preto sú často zastúpené v sladkom pečive alebo sa z nich vyrába sladký krém. Z lieskových orieškov sa tiež vyrába nápoj, ktorý sa hodí napr. na prípravu müsli alebo kaší.

Sušená rajčata

12 potravín, ktoré mi doma nesmú chýbať

23. 11. 2022   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika: V kuchyni

Ktoré potraviny a suroviny patria medzi favoritov mojich kuchárskych zásob? Dopustiť nedám napríklad na sušené paradajky, huby shitake, semienka a zrniečka na klíčenie. Z dochucovadiel potom sójové omáčky Shoyu a Tamari alebo lahôdkové droždie.

Datle

Datle

15. 11. 2022   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika: Potraviny

Datle sú skvelým zdrojom glokózy a sušené sú univerzálnym spojivom a sladidlom, či už ide o korpusy raw tort, tyčiniek alebo ďalších nepečených cukroviniek.