Batáto-hrušková polévka

Recept pridal/a: Michaela Pavlíková
Kuchyňa: Bezmäsité jedlá
Druh jedla: Polievky
Batáto-hrušková polévka
Ingrediencie:

1 lyžica olivového oleja
1 malá cibuľa, nakrájaná na kocky
1/4 šálky nakrájanej mrkvy
1/4 šálky nakrájaného rapíkatého zeleru
1 stredne veľký batát, nakrájaný
1 hruška, nakrájaná
1/4 lyžičky sušeného tymiánu
1/2 lyžičky sladkej papriky
2 šálky vody
1/4 šálky kokosového mlieka
1 lyžička ryžového sladu (alebo iného rastlinného sirupu)
1 lyžičku citrónovej šťavy
soľ podľa chuti

Postup:

V hrnci som zahriala lyžicu oleja a najprv pridala nakrájanú cibuľu, mrkvu a zeler a orestovala. Po pár minútach som pridala sladké zemiaky, hrušku a tymian a za občasného miešania zľahka osmažila na strednom ohni. Potom som všetko zaprášila paprikou, nechala ju rozvoňať a potom všetko podlela 2 hrnčeky horúcej vody. Varila som všetko asi 15 minút, kým batáty. Polievku som preliala do mixéra a rozmixovala (môžete použiť aj ponorný mixér, ale nikdy nebude taká hladká), pridala som kokosové mlieko (môžete použiť aj inú rastlinnú smotanu, ale chuť bude mierne odlišná), citrónovú šťavu, ryžový slad a soľ (inak to bude príliš sladké). Po chvíli spoločného varenia je táto báječná polieva pripravená na servírovanie.

Počet porcií:
2 porcie
Doba prípravy:
25 minút
Tagy:
Batáty
Grizly.sk - potraviny pre zdravú cestu životom Zháňate orechy a semienka, strukoviny a obilniny? Na jednom mieste je spoločne so sušeným ovocím, orechovými masly a ďalším pestrým výberom zdravých potravín za férové ceny nájdete v e-shope Grizly.sk.

zisti viac

E-mailový obežník Vegmania.sk

Chcete dostávať užitočné tipy a triky z rastlinnej kuchyne alebo tematické recepty podľa ročných období do vašej pošty? Venujte mi e-mail a ja vám 1x do mesiaca napíšem.