väčšia cibuľa
2 mrkvy
pol menšie tekvica hokkaido
3 červené repy
1 petržlen
kúsok jablka
korenie: bobkový list, nové korenie, klinčeky
dochutenie: soľ, ume ocot
Ak chcete polievku pripraviť, najprv orestujte nakrájanú cibuľu v hrnci s malým množstvom sezamového oleja a štipkou soli. Pridajte nakrájanú mrkvu, tekvicu hokkaidó, petržlen, červenú repu a malý kúsok jablka – pohrávajte sa s pomermi a zakaždým získate originál v závislosti na tom, ktorú zeleninu sa rozhodnete zdôrazniť.
Orestujte chvíľu spoločne, pridajte soľ a zalejte horúcou vodou, aby bola všetka zelenina ponorená. V tomto okamihu môžete pridať bobkový list, nové korenie a celé klinčeky.
Varíme pomaly pod pokrievkou po dobu 15-20 minút, kým zelenina nezmäkne a dochutíme ume octom. Vyberieme korenie a ponorným mixérom potom polievku rozmixujeme na hladký krém.
Na tanieri podávajte so zelenou oblohou, ako je napríklad nakrájaná čerstvá petržlenová vňať.