Fazuľová polievka

Recept pridal/a: Pavel Ovesný
Kuchyňa: Bezmäsité jedlá
Druh jedla: Polievky
Fazolová polévka
Ingrediencie:

100g suchých fazulí
4 veľké zemiaky
väčšia cibuľa
1 lyžica strukovinovej múky
paprika (korenie)
rasca
bobkový list
nové korenie
majorán
olej
soľ

Postup:

Fazuľu namočíme cez noc do studenej vody. Pred varením vodu zlejeme, doplníme čerstvú a varíme so saturejkou alebo morskými riasami (tie zmierňujú nadúvanie) do mäkka (podľa veľkosti fazule 70 – 90 minút).

Potom vo väčšom hrnci na troche oleja osmažíme dozlatista nadrobno nakrájanú cibuľu a pridáme na menšie kocky pokrájané zemiaky. Ľahko zaprášime paprikou a hladkou múkou, chvíľu premiešame, aby sa opražila, osolíme, pridáme rascu, bobkový list a nové korenie a zalejeme horúcou vodou.

Akonáhle začnú zemiaky mäknúť, pridáme uvarené fazule aj s trochou vývaru (v ňom síce zostane časť nadúvavých látok, ale dodá polievke správnu chuť) a ešte spoločne povaríme, kým zemiaky nezmäknú úplne. Polievku môžeme zahustiť rastlinnou smotanou alebo lahôdkovým droždím.

Počet porcií:
3 porcie
Doba prípravy:
25 minút + varenie fazule
poukaz na kurz vaření Zháňate orechy a semienka, strukoviny a obilniny? Na jednom mieste je spoločne so sušeným ovocím, orechovými masly a ďalším pestrým výberom zdravých potravín za férové ceny nájdete v e-shope Grizly.sk.

zisti viac

E-mailový obežník Vegmania.sk

Chcete dostávať užitočné tipy a triky z rastlinnej kuchyne alebo tematické recepty podľa ročných období do vašej pošty? Venujte mi e-mail a ja vám 1x do mesiaca napíšem.