Slané lievance s fazuľami a zeleninou

Recept pridal/a: Silvie Zemková
Kuchyňa: Bezmäsité jedlá
Druh jedla: Hlavné chody
Slané lievance s fazuľami a zeleninou
Ingrediencie:

hrnček celozrnné ražné múky
hrnček rastlinného mlieka
pol hrnčeka vody
lyžicu kypriaceho prášku
štipku soli
lyžicu oleja

1 plechovka fazule
zelenina podľa chuti

Postup:

Na cesto na lievance zmiešame hrnček (celozrnné ražné) múky, hrnček rastlinného mlieka, pol hrnčeka vody, lyžicu kypriaceho prášku, štipku soli a lyžicu oleja. Osmažíme takmer nasucho, len na ľahko vymastenej panvici, z každej strany ani nie minútku. Posypeme jarnou cibuľkou alebo iným „zeleným“.

Fazuľu využijeme rovno hotovú z plechovky a trochu dochutíme, alebo na panvici osmažíme cibuľku, zaprášime mletou paprikou (a prípadne čili korením), pridáme pokrájané olúpané paradajky, soľ, korenie a spoločne podusíme.

Počet porcií:
2 porcie
Doba prípravy:
20 minút
Tagy:
Fazuľa
poukaz na kurz vaření Zháňate orechy a semienka, strukoviny a obilniny? Na jednom mieste je spoločne so sušeným ovocím, orechovými masly a ďalším pestrým výberom zdravých potravín za férové ceny nájdete v e-shope Grizly.sk.

zisti viac

E-mailový obežník Vegmania.sk

Chcete dostávať užitočné tipy a triky z rastlinnej kuchyne alebo tematické recepty podľa ročných období do vašej pošty? Venujte mi e-mail a ja vám 1x do mesiaca napíšem.