Cibuľová polievka

Recept pridal/a: Michaela Pavlíková
Druh jedla: Polievky
CIbulačka
Ingrediencie:

3 veľké cibule
1 lyžicu hladkej múky
0,75l zeleninového vývaru
1 bobkový list
3 lyžice oleja na osmaženie

Postup:

Cibuľová polievka alebo cibuľačka pochádza pôvodom z Francúzska. Jej hlavnými ingredienciami je (veľa) cibuľa, poctivý vývar (v tomto prípade pochopiteľne zeleninového) a v origináli aj biele víno, ktoré dnes ale vynecháme.

Cibuľa olúpte a pokrájajte na tenšie mesiačiky. Vymažte ich na miernom ohni na oleji cca 15 minút, kým nezískajú zlatohnedú farbu. Potom ich zaprášte múkou, ktorú nechajte zľahka opražiť.

Pridajte vývar, bobkový list a na miernom ohni varte zhruba 20 minút. Vyberte bobkový list a môžete podávať. Nezabudnite si k cibuľačke pripraviť domáce krutóny.

Počet porcií:
3 porcie
Doba prípravy:
35 minút
Tagy:
Cibuľa
poukaz na kurz vaření Zháňate orechy a semienka, strukoviny a obilniny? Na jednom mieste je spoločne so sušeným ovocím, orechovými masly a ďalším pestrým výberom zdravých potravín za férové ceny nájdete v e-shope Grizly.sk.

zisti viac

E-mailový obežník Vegmania.sk

Chcete dostávať užitočné tipy a triky z rastlinnej kuchyne alebo tematické recepty podľa ročných období do vašej pošty? Venujte mi e-mail a ja vám 1x do mesiaca napíšem.