3 veľké cibule
1 lyžicu hladkej múky
0,75l zeleninového vývaru
1 bobkový list
3 lyžice oleja na osmaženie
Cibuľová polievka alebo cibuľačka pochádza pôvodom z Francúzska. Jej hlavnými ingredienciami je (veľa) cibuľa, poctivý vývar (v tomto prípade pochopiteľne zeleninového) a v origináli aj biele víno, ktoré dnes ale vynecháme.
Cibuľa olúpte a pokrájajte na tenšie mesiačiky. Vymažte ich na miernom ohni na oleji cca 15 minút, kým nezískajú zlatohnedú farbu. Potom ich zaprášte múkou, ktorú nechajte zľahka opražiť.
Pridajte vývar, bobkový list a na miernom ohni varte zhruba 20 minút. Vyberte bobkový list a môžete podávať. Nezabudnite si k cibuľačke pripraviť domáce krutóny.