Cícerový guláš

Recept pridal/a: Pavel Ovesný
Kuchyňa: Bezmäsité jedlá
Druh jedla: Hlavné chody
Cizrnový guláš
Ingrediencie:

100 g suchého cíceru
3 väčšie zemiaky
väčšia cibuľa
sladká a pálivá paprika
korenie: rasca, bobkový list, nové korenie
zeleninový bujón
olej
soľ
hladká múka na zahustenie

Postup:

Cícer cez noc namočíme do vody. Tú potom zlejeme, vymeníme za čerstvú a varíme do polomäkka (cca 45 minút). Na oleji osmažíme cibuľu, akonáhle začne zlátnuť, pridáme na drobnejšie kocky pokrájame zemiaky a necháme orestovať. Okoreníme polievkovou lyžicou sladkej a pálivej papriky, premiešame, zľahka zaprášime hladkou múkou a miešaním ju necháme mierne zapražiť. Podlejeme horúcou vodou, osolíme, okmínujeme, pridáme bobkový list, nové korenie a dochutíme zeleninovým bujónom.

Po chvíli pridáme scedenú cícer a varíme, kým zemiaky nezmäknú. Pokiaľ nie je guláš dostatočne hustý, primiešame hladkú múku rozmiešanú v troche studenej vody, ešte chutnejší variant je použiť na zahustenie vločky lahôdkové droždie, guláš potom dostane osobitejšiu chuť. Ďalším, zdravším variantom zahustenia je hneď po podliatí do guláša najemno nastrúhať cuketu, ktorá sa počas varenia rozpadne. Podávame s celozrným pečivom.

Počet porcií:
2 porcie
Doba prípravy:
30 minút + varenie cíceru
poukaz na kurz vaření Zháňate orechy a semienka, strukoviny a obilniny? Na jednom mieste je spoločne so sušeným ovocím, orechovými masly a ďalším pestrým výberom zdravých potravín za férové ceny nájdete v e-shope Grizly.sk.

zisti viac

E-mailový obežník Vegmania.sk

Chcete dostávať užitočné tipy a triky z rastlinnej kuchyne alebo tematické recepty podľa ročných období do vašej pošty? Venujte mi e-mail a ja vám 1x do mesiaca napíšem.