Hubová omáčka so seitanom

Recept pridal/a: Pavel Ovesný
Kuchyňa: Bezmäsité jedlá
Druh jedla: Hlavné chody
Hubová omáčka so seitanom
Ingrediencie:

1 veľká cibuľa
400g lesných húb
300g seitanu natural
hubové korenie
200 ml horúcej vody
200ml rastlinnej smotany
1 lyžica lahôdkového droždia

Postup:

Seitan natural pokrájame na menšie kocky a marinujeme ich v zmesi oleja, sójovej omáčky a mletého korenia ideálne cez noc (najmenej pol hodiny).

Cibuľu pokrájame nadrobno a opražíme v hrnci či hlbokej panvici, kým nezačne zlátnuť. Cibuľu zasypeme lyžičkou hubového korenia (z mletých húb), premiešame a pridáme seitan (bez marinády) a chvíľu ho restujeme. Pridáme pokrájané huby a necháme ich za občasného premiešania vydusiť, kým nepustia väčšinu vody.

Potom všetko zalejeme hrnčekom horúcej vody, môžeme tiež pridať zvyšok marinády. Dusíme 10 minút, aby sa prepojili chute. Na záver prilejeme rastlinnú smotanu a pridáme lyžicu lahôdkového droždia. Za stáleho miešania necháme ďalších 5 minút prevariť a zhustnúť. Podávame so žemľovou knedľou.

Počet porcií:
3 porcie
Doba prípravy:
30 minút + marinovanie seitanu
poukaz na kurz vaření Zháňate orechy a semienka, strukoviny a obilniny? Na jednom mieste je spoločne so sušeným ovocím, orechovými masly a ďalším pestrým výberom zdravých potravín za férové ceny nájdete v e-shope Grizly.sk.

zisti viac

E-mailový obežník Vegmania.sk

Chcete dostávať užitočné tipy a triky z rastlinnej kuchyne alebo tematické recepty podľa ročných období do vašej pošty? Venujte mi e-mail a ja vám 1x do mesiaca napíšem.