Mrkvová nátierka

Recept pridal/a: Michaela Pavlíková
Kuchyňa: Bezmäsité jedlá
Druh jedla: Nátierky
Mrkvová nátierka
Postup:

Pokrájajte cca 8 – 10 mrkví na hrubšie kolieska a na naparováku ich pod pokrievkou duste na miernom ohni asi 20 – 30 minút, kým nebudú mäkké. Presuňte ich do mixéra, pridajte pol hrnčeka vody a štipku soli a rozmixujte ich. Vráťte ich späť do hrnca (teraz už bez naparováku), zahrejte, pridajte v studenej vode dobre rozmiešanú 1 lyžicu kuzu (využiť môžete aj zemiakový alebo kukuričný škrob) a niekoľko minút varte za stáleho miešania. Pre krémovú konzistenciu pridajte podľa chuti jednu (alebo dve) lyžice tahini. Uchovávajte v nádobe v chladničke.

Počet porcií:
4 porcie
Doba prípravy:
30 minút
Tagy:
Mrkva Tahini
Grizly.sk - potraviny pre zdravú cestu životom Zháňate orechy a semienka, strukoviny a obilniny? Na jednom mieste je spoločne so sušeným ovocím, orechovými masly a ďalším pestrým výberom zdravých potravín za férové ceny nájdete v e-shope Grizly.sk.

zisti viac

E-mailový obežník Vegmania.sk

Chcete dostávať užitočné tipy a triky z rastlinnej kuchyne alebo tematické recepty podľa ročných období do vašej pošty? Venujte mi e-mail a ja vám 1x do mesiaca napíšem.