Vegánska rybičková nátierka

Recept pridal/a: Pavel Ovesný
Kuchyňa: Bezmäsité jedlá
Druh jedla: Nátierky
Vegánska rybičková natierka
Ingrediencie:

1 kocka údeného tofu
1 menšia cibuľa
1 lyžica rastlinnej tatarky
1 lyžica tahini (z nepražených semienok)
1 lyžička plnotučnej horčice
1 vrchovatá lyžička rias nori (v podobe vločiek)
voliteľne: stonka stopkového zeleru
soľ, mleté korenie a citrónová šťava podľa chuti

Postup:

Vyskúšal som rad vegánskych “rybičkových” nátierok, ale žiadna nebola tá pravá. Krátkym experimentovaním som prišiel na vlastný recept. Rybiu chuť jej dodajú vločky z morskej riasy nori (balia sa do nej sushi). Ako bonus z nátierky získate slušnú porciu dennej dávky dobre vstrebateľného vápnika.

Budete potrebovať kocku údeného tofu. Na túto nátierku sa mi osvedčila značka Lunter, pretože má mäkšiu konzistenciu a jemnejšiu chuť. Tofu postrúhame do misky na jemnom strúhadle.

Cibuľu olúpeme a pokrájame čo možno najjemnejšie, pridáme do misky a zamiešame. Pridáme ďalšie ingrediecie (nori, horčicu, tatarku), z tahini vyberieme hornú, tekutejšiu časť. Nátierka by mala byť skôr redšia. Dôkladne zamiešame a ochutnáme. Podľa chuti dosolíme, okoreníme a okyslíme. Podávame s čerstvým alebo na sucho opečeným pečivom a zeleninovou oblohou.

PS: Pokiaľ vám chutí stopkový zeler, môžete do nátierky primiešať jednu stopku, pokrájanú na veľmi malé kocky

Počet porcií:
2 porcie
Doba prípravy:
5 minút
poukaz na kurz vaření Zháňate orechy a semienka, strukoviny a obilniny? Na jednom mieste je spoločne so sušeným ovocím, orechovými masly a ďalším pestrým výberom zdravých potravín za férové ceny nájdete v e-shope Grizly.sk.

zisti viac

E-mailový obežník Vegmania.sk

Chcete dostávať užitočné tipy a triky z rastlinnej kuchyne alebo tematické recepty podľa ročných období do vašej pošty? Venujte mi e-mail a ja vám 1x do mesiaca napíšem.