Tekvicová polievka

Recept pridal/a: Pavel Ovesný
Kuchyňa: Bezmäsité jedlá
Druh jedla: Polievky
Tekvicová polievka
Ingrediencie:

menšia tekvica hokaido
kari korenie
olej
soľ
voliteľne smotana (klasická alebo rastlinná)

Postup:

Tekvicu hokaido (obyčajná tekvica sa príliš nehodí) očistíme, zbavíme semien a nahrajeme na menšie kocky aj so šupkou (tá zmäkne). Ľahko ju orestujeme na olivovom oleji, osolíme, môžete tiež pridať karí alebo indické korenie a zalejeme menším množstvom vody. Varíme zhruba štvrť hodiny, kým tekvica nezmäkne, potom ju rozmixujeme ponorným mixérom. Dochutíme soľou, kvapkou ume octu, a v prípade potreby zahustíme smotanou (vegáni sójovou či ovsenou).

Pozor: veľkou chybou začiatočníkov je tekvicu rovno zaliať horúcou vodou. Polievka je tak vodnatá a bez chuti. Práve krátke orestovanie na oleji zaistí tú správnu chuť. Alternatívne môžeme tekvicu upiecť a potom opražiť s korením a zaliať horúcou vodou.

Počet porcií:
4 porcie
Doba prípravy:
25 minút
poukaz na kurz vaření Zháňate orechy a semienka, strukoviny a obilniny? Na jednom mieste je spoločne so sušeným ovocím, orechovými masly a ďalším pestrým výberom zdravých potravín za férové ceny nájdete v e-shope Grizly.sk.

zisti viac

E-mailový obežník Vegmania.sk

Chcete dostávať užitočné tipy a triky z rastlinnej kuchyne alebo tematické recepty podľa ročných období do vašej pošty? Venujte mi e-mail a ja vám 1x do mesiaca napíšem.