základ:
2 banány
1,5 hrnčeka polohrubej múky
1 hrnček cukru
1 hrnček sójového/ovseného/ryžového mlieka (ja to striedam, čo mám práve načaté, tentoraz to bola sójová Alnatura )
1/2 hrnčeka oleja
kypriaci prášok
olej (prečo nie napríklad kokosový?) a hrubá múka/krupica na vymazanie formy
môžeme pridať:
citrónovú kôru
hrozienka
nasekané vlašské orechy
kakao na “mramorovanie” – ale ja som “mramorovala” už aj mletým kokosom, a teraz aj makom
a nemusíme přidat:
cukr, ale jiné méně hříšné sladidlo
Banány rozmixujeme a zmiešame so zvyškom surovín. Pokiaľ chceme mramorovať, časť cesta nalejeme do inej nádoby a pridáme kakao/mák/kokos. Obe cestá striedavo lejeme do formy, a pečieme v rúre tak dlho, kým po napichnutí bábovky špajdľou na nej nezostane prilepené cesto.