Hustá cesnačka s ovsenými vločkami

Recept pridal/a: Pavel Ovesný
Kuchyňa: Česká kuchyňa
Druh jedla: Polievky
cesnačka s ovsenými vločkami
Ingrediencie:

3 väčšie zemiaky
6 strúčikov cesnaku
pol hrnčeka ovsených vločiek
soľ
rasca
nové korenie
majorán
lahôdkové droždie

Postup:

Sýtu, hustú aj keď nie práve čistokrvnú cesnačku uvaríme takto: zemiaky oškrabeme a pokrájame na malé kocky a necháme variť s rascou a novým korením v litri vody. Akonáhle začnú zemiaky mäknúť, pridáme do polievky ovsené vločky, ktoré polievku zahustí a pretlačený, rozotrený alebo najemno nastrúhaný cesnak. Necháme chvíľku povariť spoločne, aby pustil chuť, ale príliš neprišiel o svoju liečivú silu. A ak chcete naozaj hutnú polievku, pridajte ešte polievkovú lyžicu vločiek lahôdkové droždie, ktoré natiahne vodu a dofarbí paletu chutí. Najlepšie až pri servírovaní na tanier posypeme majoránom.

Počet porcií:
3 porcie
Doba prípravy:
25 minút
Tagy:
Cesnak
poukaz na kurz vaření Zháňate orechy a semienka, strukoviny a obilniny? Na jednom mieste je spoločne so sušeným ovocím, orechovými masly a ďalším pestrým výberom zdravých potravín za férové ceny nájdete v e-shope Grizly.sk.

zisti viac

E-mailový obežník Vegmania.sk

Chcete dostávať užitočné tipy a triky z rastlinnej kuchyne alebo tematické recepty podľa ročných období do vašej pošty? Venujte mi e-mail a ja vám 1x do mesiaca napíšem.