Dusená mrkva so seitanom

Recept pridal/a: Kristýna Petričková
Kuchyňa: Česká kuchyňa
Druh jedla: Hlavné chody
Dusená mrkva so seitanom
Ingrediencie:

1 balenie seitanu special
5 veľkých mrkví
1 cibuľa
repkový olej
korenie – soľ, korenie, rasca celá, sójová omáčka
zemiaky

Postup:
  1. Deň vopred si naložíme seitan – rozkrájame ho na väčšie kúsky, dáme do zatvárateľnej krabičky spolu s trochou oleja, jednou až dvoma lyžicami sójovej omáčky, jednou menšou cibuľou nakrájanou nadrobno. Osolíme, okoreníme a premiešame. Zavrieme a vložíme do chladničky.
  2. Druhý deň naložený seitan vložíme na rozpálený olej (hrniec alebo hlboká panvica) a päť minút “mäso” opekáme.
  3. Pridáme na polkolieska nakrájanú očistenú mrkvu, spoločne restujeme približne 10 minút (kým mrkvička nezíska krásny zlatistý nádych). Potom podlejeme hrnčekom vody, priklopíme pokrievkou a na miernom ohni dusíme 20 minút. V priebehu skontrolujeme a podlejeme vodou.
  4. Medzitým si pripravíme prílohu – olúpané zemiaky rozkrájame na štvrtky, zalejeme studenou vodou. Pridáme lyžičku soli a štvrť lyžičky celej rasce. Varíme do zmäknutia zemiakov (cca 15 minút, záleží na veľkosti). Vodu zlejeme.
  5. Naberačkou odoberieme časť mrkvy so seitanom, stranou ponorným mixérom rozmixujeme dohladka a vrátime späť do hrnca. Premiešame. Tým sa nám zmes krásne zahustí. Dosolíme a okoreníme podľa chuti.
  6. Podávame s čerstvou petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť! 🙂
Počet porcií:
4 porcie
Doba prípravy:
40 minút
Tagy:
Mrkva Seitan
Grizly.sk - potraviny pre zdravú cestu životom Zháňate orechy a semienka, strukoviny a obilniny? Na jednom mieste je spoločne so sušeným ovocím, orechovými masly a ďalším pestrým výberom zdravých potravín za férové ceny nájdete v e-shope Grizly.sk.

zisti viac

E-mailový obežník Vegmania.sk

Chcete dostávať užitočné tipy a triky z rastlinnej kuchyne alebo tematické recepty podľa ročných období do vašej pošty? Venujte mi e-mail a ja vám 1x do mesiaca napíšem.