Ingrediencie:
1 balenie seitanu special
5 veľkých mrkví
1 cibuľa
repkový olej
korenie – soľ, korenie, rasca celá, sójová omáčka
zemiaky
Postup:
- Deň vopred si naložíme seitan – rozkrájame ho na väčšie kúsky, dáme do zatvárateľnej krabičky spolu s trochou oleja, jednou až dvoma lyžicami sójovej omáčky, jednou menšou cibuľou nakrájanou nadrobno. Osolíme, okoreníme a premiešame. Zavrieme a vložíme do chladničky.
- Druhý deň naložený seitan vložíme na rozpálený olej (hrniec alebo hlboká panvica) a päť minút “mäso” opekáme.
- Pridáme na polkolieska nakrájanú očistenú mrkvu, spoločne restujeme približne 10 minút (kým mrkvička nezíska krásny zlatistý nádych). Potom podlejeme hrnčekom vody, priklopíme pokrievkou a na miernom ohni dusíme 20 minút. V priebehu skontrolujeme a podlejeme vodou.
- Medzitým si pripravíme prílohu – olúpané zemiaky rozkrájame na štvrtky, zalejeme studenou vodou. Pridáme lyžičku soli a štvrť lyžičky celej rasce. Varíme do zmäknutia zemiakov (cca 15 minút, záleží na veľkosti). Vodu zlejeme.
- Naberačkou odoberieme časť mrkvy so seitanom, stranou ponorným mixérom rozmixujeme dohladka a vrátime späť do hrnca. Premiešame. Tým sa nám zmes krásne zahustí. Dosolíme a okoreníme podľa chuti.
- Podávame s čerstvou petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť! 🙂
Počet porcií:
4 porcieDoba prípravy:
40 minút