Jablká s orieškovou polevou

Jablka s oříškovou polevou
Počet porcií: 1 porcia
Doba prípravy: 10 minút
Ingrediencie:

2 – 3 větší jablka
50 mandlí
6-7 sušených vypeckovaných datlí
1 lžička ľanového semienka
1 lžíci karobu

Postup:

Keď som pred niekoľkými rokmi experimentoval so živou stravou, raňajkoval som väčšinou len ovocie. Celkom rýchlo som zhodil pekných pár kíl, ale čiastočne aj na úkor svalovej hmoty. A tiež som mával skoro po raňajkách znova hlad. Vyriešili to zelené smoothies, ale túžil som ešte po typovo odlišnom jedle. A tak som cez posyp pokrájaných jabĺk rozmixovaným makom došiel až k semienko-orieškovej poleve, ktorú môžete pripraviť v mnohých obmenách.

Tentokrát som do mixéra pridal malú hrsť namočených mandlí, lyžicu ľanového semienka (pridá omega3 mastné kyseliny a tiež polevu zahustí), 6-7 sušených datlí a lyžicu karobu. Najskôr som rozmixoval ľanové semienko na prášok, potom pridal ďalšie ingrediencie a vodu a rozmixoval všetko do hladka. Zalial tým na tanieri pokrájané jablká. Mňam!

Lúpané aj nelúpané mandle aj mandľovú múku obstaráte za fér cenu v eshope Ochutnejorech.sk.

Páčil sa vám recept? Pošlite ho ďalej:

Súvisiace recepty