robi
sójová omáčka na marinovanie (Shoyu, Tamari)
knedľa
600g uvarených zemiakov
100g hrubej múky
100g krupica
soľ
špenát
450g mrazený špenát
cibuľa
3 strúčiky cesnaku
práškové sójové mlieko
korenie
soľ
Zemiaky na knedľu dáme variť v šupke. Olúpeme ich, nastrúhame a zmiešame s múkou, krupicou a trochou vody a soli a spracujeme na cesto. Z cesta vytvoríme valčeky a vložíme do vriacej vody. Vareškou ich občas premiešame a varíme asi 15 minút.
V panci na lyžici oleja speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme čiastočne rozmrazený špenát a za občasného miešania necháme rozmrznúť. Podľa chuti osolíme, okoreníme a pridáme 3 stužky rozotreného cesnaku. Pokiaľ je špenát príliš riedky, môžeme ho zahustiť práškovým sójovým mliekom alebo lahôdkovým droždím.
Robi obálky necháme namarinovať v kvalitnej sójovej omáčke a krátko orestujeme v rozpálenom oleji. Dochutíme čerstvé namletým čiernym korením.