Tabouleh z bulguru

Recept pridal/a: Pavel Ovesný
Druh jedla: Šaláty
Tabouleh z bulguru
Ingrediencie:

150 g bulguru
4 paradajky
1 šalátová uhorka
100 g olív
1 stonku mäty
panenský olivový olej
soľ, korenie

Postup:

Tabouleh (alebo tiež tabbouleh, tabulé) je preslávený bulgurový šalát s bylinkami, pôvodom z krajín obklopujúcich východné brehy Stredozemného mora. Ako hlavné jedlo ho oceníte predovšetkým v horúcich letných dňoch.

Bulgur uvaríme vo vriacej vode do mäkka (na 1 hrnček bulgur dáme 2 hrnčeky vody). Akonáhle má správnu konzistenciu, stiahneme ich z ohňa a prepláchneme studenou vodou.

Paradajky, uhorky, olivy pokrájame na malinké kúsky, mätu nasekáme av miske všetko premiešame s bulgurom. Osolíme, okoreníme a omastíme olivovým olejom (nešetríme). Necháme v chladničke vychladiť.

Počet porcií:
2 porcie
Doba prípravy:
30 minút
poukaz na kurz vaření Zháňate orechy a semienka, strukoviny a obilniny? Na jednom mieste je spoločne so sušeným ovocím, orechovými masly a ďalším pestrým výberom zdravých potravín za férové ceny nájdete v e-shope Grizly.sk.

zisti viac

E-mailový obežník Vegmania.sk

Chcete dostávať užitočné tipy a triky z rastlinnej kuchyne alebo tematické recepty podľa ročných období do vašej pošty? Venujte mi e-mail a ja vám 1x do mesiaca napíšem.