Baklažán v curry omáčke

Recept pridal/a: Pavel Ovesný
Kuchyňa: Thajská kuchyňa
Druh jedla: Hlavné chody
Baklažán v curry omáčke
Ingrediencie:

väčší baklažán
1 lyžica curry pasty (červené alebo zelené)
1 lyžica trstinového cukru
plechovka kokosového mlieka
batát, príp. rôzne farebné papriky
šťava z limetky
pol hrnčeka arašidov

Postup:

Baklažán nakrájajte na cca centimetrové plátky, posoľte a nechajte vypotiť. Potom ho nakrájajte na menšie kocky. Na panvici rozpustite lyžicu kokosového oleja a až sa rozohrejete, pridajte lyžicu trstinového cukru a nechajte ľahko skaramelizovať.

Pridajte lyžicu curry pasty, nechajte rozvoňať, zasypte kockami baklažánu a zalejte plechovkou kokosového mlieka. Nechajte cca 5 minút dusiť, potom pridajte na kocky pokrájaný batát (zmäkne rýchlejšie ako baklažán) a duste, kým oboje nezmäkne. Nakoniec pomaly pridajte šťavu z limetky (a ochutnávajte, aby omáčka zostala len ľahko kyselkavá) a na úplný záver trochu čerstvej vňate z koriandra.

Stiahnite z ohňa a na druhej panvici na rozpálenej platničke 2-3 minúty orestujte arašidy s trochou oleja. Pridajte ich do omáčky a môžete servírovať. Vhodná príloha je jazmínová ryža.

Počet porcií:
2 porcie
Doba prípravy:
30 minút
poukaz na kurz vaření Zháňate orechy a semienka, strukoviny a obilniny? Na jednom mieste je spoločne so sušeným ovocím, orechovými masly a ďalším pestrým výberom zdravých potravín za férové ceny nájdete v e-shope Grizly.sk.

zisti viac

E-mailový obežník Vegmania.sk

Chcete dostávať užitočné tipy a triky z rastlinnej kuchyne alebo tematické recepty podľa ročných období do vašej pošty? Venujte mi e-mail a ja vám 1x do mesiaca napíšem.