Krémové rissoto s hubami shitake

Recept pridal/a: Michaela Pavlíková
Kuchyňa: Talianska kuchyňa
Druh jedla: Hlavné chody
Krémové rissoto s hubami shitake
Ingrediencie:

domáci zeleninový vývar
hrsť húb shitake
veľká cibuľa
hrnček guľatozrnná ryža
olivový olej

Postup:

Zo zeleniny (napr. povädnutejších kúskov) si pripravte dlhým varením na miernom ohni poctivý zeleninový vývar. Pridajte doň na niekoľko hodín vopred namočenú menšiu hrsť húb shitake – vo vývare napučia a zároveň ho dochutia zemitejšou voňavou chuťou. Potom huby pokrájajte na tenšie plátky a orestujte na panvici na troche oleja. Vyberte ich a odložte bokom.

Na panvici na olivovom oleji nechajte zosklovatieť väčšiu cibuľu pokrájanú nadrobno. Pridajte hrnček guľatozrnnej ryže a spoločne chvíľu orestujte. Podľajte ho polhrnčekom vývaru a za miešania ho nechajte nasiaknuť a vyvárať. Tesne pred vyparením pridajte ďalší vývar a za stáleho miešania postup opakujte, kým ryža nezačne mäknúť a “krémovatieť”. Pridáme orestované huby shitake a dochutíme rissoto soľou, korením a pre “syrovejšiu chuť” lahôdkovým droždím.

Ja som risotto podávala s čiernymi olivami, čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou a čínskou kapustou.

Počet porcií:
2 porcie
Doba prípravy:
35 minút
Tagy:
Ryža Shitake
poukaz na kurz vaření Zháňate orechy a semienka, strukoviny a obilniny? Na jednom mieste je spoločne so sušeným ovocím, orechovými masly a ďalším pestrým výberom zdravých potravín za férové ceny nájdete v e-shope Grizly.sk.

zisti viac

E-mailový obežník Vegmania.sk

Chcete dostávať užitočné tipy a triky z rastlinnej kuchyne alebo tematické recepty podľa ročných období do vašej pošty? Venujte mi e-mail a ja vám 1x do mesiaca napíšem.