Krémové rissoto s hubami shitake

Krémové rissoto s hubami shitake
Počet porcií: 2 porcie
Doba prípravy: 35 minút
Ingrediencie:

domáci zeleninový vývar
hrsť húb shitake
veľká cibuľa
hrnček guľatozrnná ryža
olivový olej

Postup:

Zo zeleniny (napr. povädnutejších kúskov) si pripravte dlhým varením na miernom ohni poctivý zeleninový vývar. Pridajte doň na niekoľko hodín vopred namočenú menšiu hrsť húb shitake – vo vývare napučia a zároveň ho dochutia zemitejšou voňavou chuťou. Potom huby pokrájajte na tenšie plátky a orestujte na panvici na troche oleja. Vyberte ich a odložte bokom.

Na panvici na olivovom oleji nechajte zosklovatieť väčšiu cibuľu pokrájanú nadrobno. Pridajte hrnček guľatozrnnej ryže a spoločne chvíľu orestujte. Podľajte ho polhrnčekom vývaru a za miešania ho nechajte nasiaknuť a vyvárať. Tesne pred vyparením pridajte ďalší vývar a za stáleho miešania postup opakujte, kým ryža nezačne mäknúť a “krémovatieť”. Pridáme orestované huby shitake a dochutíme rissoto soľou, korením a pre “syrovejšiu chuť” lahôdkovým droždím.

Ja som risotto podávala s čiernymi olivami, čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou a čínskou kapustou.

Závratný výběr rýže rozmanitých tvarů i barev koupíte v eshopu Grizly.cz.

Páčil sa vám recept? Pošlite ho ďalej:

Súvisiace recepty