Omáčka z shitake húb s cestovinami

Recept pridal/a: Pavel Ovesný
Kuchyňa: Bezmäsité jedlá
Druh jedla: Hlavné chody
Omáčka z shitake hub s těstovinami
Ingrediencie:

2 cibule
50 g sušených húb shitake
menšia cuketa
ľanové semienko
hubové korenie
mletá rasca
lahôdkové droždie

Postup:

Sušené huby namočíme aspoň na hodinu do vody, aby napučali, potom ich pokrájame na tenšie plátky. Cibuľu olúpeme, pokrájame nadrobno a vyprážame na oleji do zlatohneda. Pridáme pokrájané huby, krátko orestujeme, zaprášime hubovým korením a mletou rascou a podlejeme nálevom z húb. Ochutíme soľou a kvalitnou sójovou omáčkou a necháme dusiť, medzitým najemno postrúhame cuketu a zamiešame do zmesi. Cuketa sa počas 10 – 15 minút rozvarí a omáčku zahustí. Konzistenciu ešte môžeme po stiahnutí z ohňa vylepšiť trochou pomletého ľanového semienka a lahôdkového droždia, ktoré natiahnuť časť vody.

Počet porcií:
2 porcie
Doba prípravy:
25 minút + namáčenie húb
poukaz na kurz vaření Zháňate orechy a semienka, strukoviny a obilniny? Na jednom mieste je spoločne so sušeným ovocím, orechovými masly a ďalším pestrým výberom zdravých potravín za férové ceny nájdete v e-shope Grizly.sk.

zisti viac

E-mailový obežník Vegmania.sk

Chcete dostávať užitočné tipy a triky z rastlinnej kuchyne alebo tematické recepty podľa ročných období do vašej pošty? Venujte mi e-mail a ja vám 1x do mesiaca napíšem.