Polievka z medvedieho cesnaku

Recept pridal/a: Pavel Ovesný
Kuchyňa: Zeleninové jedlá
Druh jedla: Polievky
Polévka z medvědího česneku
Ingrediencie:

150 g medvedieho cesnaku
1 väčšia cibuľa
500 ml horúcej vody
250 ml rastlinnej smotany
oleje

Postup:

Medvedí cesnak opláchnite a nechajte odkvapkať. Na menšom množstve oleja speňte na mesiačiky pokrájanú cibuľu, kým nezmäkne. Pridajte listy medvedieho cesnaku, podľa veľkosti prípadne prekrojené napoly. Nechajte ho podusiť niekoľko minút na miernom ohni. Zalite ho horúcou vodou, ktorú osolíte a päť minút varte. Na konci pridajte rastlinnú smotanu (sójovú, ovsenú, alebo sa inšpirujte receptom na domácu rastlinnú smotanu) a varte ešte ďalších 5 minút. Potom môžete podávať.

Počet porcií:
2 porcie
Doba prípravy:
15 minút
poukaz na kurz vaření Zháňate orechy a semienka, strukoviny a obilniny? Na jednom mieste je spoločne so sušeným ovocím, orechovými masly a ďalším pestrým výberom zdravých potravín za férové ceny nájdete v e-shope Grizly.sk.

zisti viac

E-mailový obežník Vegmania.sk

Chcete dostávať užitočné tipy a triky z rastlinnej kuchyne alebo tematické recepty podľa ročných období do vašej pošty? Venujte mi e-mail a ja vám 1x do mesiaca napíšem.