Šampiňónová omáčka so zemiakovou knedľou

Recept pridal/a: Silvie Zemková
Kuchyňa: Bezmäsité jedlá
Druh jedla: Hlavné chody
Žampionová omáčka s bramborovým knedlíkem
Ingrediencie:

Omáčka:
väčšia cibuľa
250g šampiňónov
zeleninový vývar (alebo zeleninový bujón s vodou)
korenie: soľ, korenie, kurkuma, sójovka, hubové korenie, mletá rasca, ligurček

Zemiaková knedľa (na jednu šišku)
300 g zemiakov
100 g hrubej múky
soľ

Postup:

Omáčka:
Osmažíme cibuľku s celou rascou, pridáme šampiňóny, podlejeme zeleninovým vývarom, dusíme, okoreníme (soľ, korenie, kurkuma, sójovka, hubové korenie, mletá rasca, ligurček) a nakoniec zahustíme (podľa možností buď múkou alebo rastlinnou zmetou).

Knedľa:
Uvarené zemiaky najemno postrúhame, pridáme múku a štipku lyžičky soli. Vypracujeme cesto, aby držalo tvar (inak je teb a pridať múku). Vytvarujeme šišku a vyrieme zhruba štvorvrhodinku, kým nevypláva na hladinu.

Počet porcií:
2 porcie
Doba prípravy:
45 minút
poukaz na kurz vaření Zháňate orechy a semienka, strukoviny a obilniny? Na jednom mieste je spoločne so sušeným ovocím, orechovými masly a ďalším pestrým výberom zdravých potravín za férové ceny nájdete v e-shope Grizly.sk.

zisti viac

E-mailový obežník Vegmania.sk

Chcete dostávať užitočné tipy a triky z rastlinnej kuchyne alebo tematické recepty podľa ročných období do vašej pošty? Venujte mi e-mail a ja vám 1x do mesiaca napíšem.