Slivková omáčka s vegánskym “údeným” a kašou

Recept pridal/a: Silvie Zemková
Kuchyňa: Bezmäsité jedlá
Druh jedla: Hlavné chody
Slivková omáčka s vegánskym "údeným" a kašou
Ingrediencie:

omáčka
2 lyžice oleja
1 lyžica múky
cca 3/4 litra horúcej vody
3 lyžice slivkových lekvárov
pár nasekaných sliviek
2 lyžice rumu (nemusí byť)
škorica
lyžica balsamico krému
lyžica sójovovej omáčky
2 klinčeky
štipku chilli

údené
seitan natural (alebo robi)
3 lyžice oleja
1 lyžička údené papriky,
1/2 lyžičky javorového sirupu
soli a korenie podľa chuti

Postup:

Na slivkovú omáčku opražíme na dvoch lyžiciach oleja lyžicu múky, urobíme zápražku, zalejeme cca 3/4 litrom horúcej vody, pridáme 3 lyžice slivkových lekvárov, pár nasekaných sliviek, 2 lyžice rumu (nemusí byť), škorica, lyžica balsamico krému, lyžica sójovovej omáčky, 2 klinčeky, štipku chilli a chvíľku povaríme.

Veganské “údené” použijeme seitan natural (alebo robi), nakrájaný na tenké plátky a marinovaný v zmesi z oleja, údené papriky, kvapky javorového sirupu, soli a korenia. Potom už bez ďalšieho tuku orestujeme.

Zemiakovo-celerovo-mrkvovú kašu pripravíme jednoducho – uvaríme suroviny v mierne osolenej vode do mäkka, vodu scedíme (prípadne si trochu odlejeme bokom pre ľahké nariedenie, pridáme vegánsky margarín a trochu rastlinného mlieka, rozmixujeme tyčovým mixérom a prípadne dochutíme. Na tanieri posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.

Počet porcií:
2 porcie
Doba prípravy:
40 minút
poukaz na kurz vaření Zháňate orechy a semienka, strukoviny a obilniny? Na jednom mieste je spoločne so sušeným ovocím, orechovými masly a ďalším pestrým výberom zdravých potravín za férové ceny nájdete v e-shope Grizly.sk.

zisti viac

E-mailový obežník Vegmania.sk

Chcete dostávať užitočné tipy a triky z rastlinnej kuchyne alebo tematické recepty podľa ročných období do vašej pošty? Venujte mi e-mail a ja vám 1x do mesiaca napíšem.